Avancronica: STEAUA – Olympique Lyon

In etapa a III-a sezonul 08/09 din Liga Campionilor in Grupa F, STEAUA va intalni acasa pe francezii de la Olympique Lyon. Pentru ca STEAUA sa ajunga in primavara europeana tot in Liga Campionilor are nevoie de o victorie in acest meci, grupa fiind una destul de echilibrata dupa primele doua etape. Astfel clasamentul in grupa F se prezinta asa:

Bayern 2 1 1 0 2 1 4
Fiorentina 2 0 2 0 2 2 2
Lyon 2 0 2 0 3 3 2
Steaua 2 0 1 1 0 1 1

Steaua a jucat bine in primele doua etape pierzand la limita acasa cu cei de la Bayern Munchen si facand un meci nul la Firenze contra celor de la Fiorentina. In ambele meciuri a avut ocazii destul de multe la poartile celor doua adversare insa de data aceasta ghinionul a tinut cu ros-albastrii.

Dupa modul in care s-au prezentat baietii la meciul cu Fiorentina pot sa spun ca aveam sperante la un rezultat bun in seara aceasta in Ghencea, insa dupa acel meci imediat au venit si dezamagirile, meciurile din campionat cu Otopeniul si Otelul si din Cupa Romaniei cu Sportul Studentesc. Astfel s-a acumulat oarece tensiune in plus in cadrul echipei. Ramane de vazut daca baietii vor sti sa se mobilizeze si sa-si arate orgoliul fata de echipa feroviarilor clujeni care la prima participare in Liga Campionilor dupa primele doua etape are deja patru puncte.

Pe de alta parte daca stam bine sa ne gandim nici Lyon nu e chiar in varf de forma in Franta facand recent 2-2 acasa cu cei de la Lille.

Ma incumet sa dau totusi un pronostic pentru meciul de diseara si anume 1x, adica in alta ordine a ideei STEAUA nu va pierde deseara desi un egal nu prea e de bun augur. Vom avea insa ocazia sa vedem daca ultimele esecuri suferite de echipa din Ghencea ii va influenta in mod negativ sau pozitiv pe jucatori in meciul de diseara.

Fiind un meci de Liga Campionilor, singura competitie in care au mai ramas echipe romanesti si singura competitie in care evolueaza cele mai bune echipe din Europa, meciul va fi transmis ca de obicei de ProTV cu incepere de la ora 21.45

Etichete: , , ,

Lasă un comentariu